tiistai 1. syyskuuta 2009

Lasisydän (1976)

Lasisia juttuja ei ole mitenkään helppo piirtää. Tosin, minulle nyt ei ole minkäänlainen piirtäminen helppoa...

Piirrettiin laseja. Silkkipaperia ja liitua käytettiin apuna. En kyllä voi sanoa oman tekeleeni näyttävän laseilta. Tosin kolmas lasi näyttää jo huomattavasti enemmän lasilta kuin ensimmäinen ja toinen. Seuraavaksi olisi tarkoitus etsiä omavalintainen kuva lasiesineestä ja käydä sen kanssa sama prosessi läpi. Tahdon piirtää lasisen sydämen. Semmoisen hauraan ja hennon. Rakkaudella puhalletun.


Lasit, ensimmäinen harjoitus. Skanneri söi värit ja vinossakin se kuva näyttäisi muokkausyrityksistä huolimatta olevan, mutta älkäähän huomatko moisia seikkoja.

Kotiläksyä saatiin, koska maanantaina ei ole kulttuurihistorian tunteja. Minun on tarkoitus ottaa selvää kaikenlaisesta Juhannukseen, Margaretan päivään ja Jaakon päivään liittyvää: uskomuksia, juhlimistapoja, rituaaleja, ruokailutottumuksia. (saattaa olla muuten nuo päivät jotain ihan muuta todellisuudessa, muistiinpanot jäi Millan autoon).

Tein ensin kyllä kuvakirjaa itsestäni, mutta sain käskyn siityä laseihin etten jäisi muista kauheesti jälkeen (kuvakirjaa on kuitenkin piirrelty heti tokasta viikosta lähtien, eli kolme viikkoa kohta). Ei siitä kuvakirjan tekemisestä tule mitään, kun en ole koskaan tyytyväinen tuottamaani jälkeen. Söherrän ja töhräilen aina vaan uutta ja uutta, eikä koskaan tule valmista. Tuntuu, että en osaisi piirtää ollenkaan. Miksi pitää valita niin vaikeita piirrettäviä. Kaikista maailman vaihtoehdoista päätin piirtää muun muassa kameran. Miksi ihmeessä?!

3 kommenttia:

Anu P kirjoitti...

Ai että oikene livahdettiin tampereelle :D Muista että olet Minna edestä ja Joona takaa.

Anu P kirjoitti...

Oho vähän kirjottelin taas mitä sattuu :D

minna kirjoitti...

Voi ei! Nyt kaikki tietää, että mulla ei oo sukunimeä.