torstai 16. joulukuuta 2010

Pojan huone (2001)

...vaikka ei se siltä näytäkään.

Kuviksessa tehtiin tapettia ja sitten se tapetti laitettiin huoneeseen.

Kaikki alkoi sillä, että meidät laitettiin ulos etsimään kasveja. Minä yllätyksellisesti otin sieltä mukaani hehkuvan punaisia ja keltaisia vaahteranlehtiä. Tästä päästiin sitten eteenpäin: Seuraavaksi piti piirtää ulkoa hakemansa kasvit paperille, kukin omalla tavallaan.
Koska en osaa piirtää kunnolla, jäljensin lehden silkkipaperille pastelliliidulla. Näitä tein parista erilaisesta lehdestä.

Sen jälkeen otin kopioita liitupiiroksista.

Kopiot leikkasin nätisti ja sommittelin paperille saadakseni aikaan raportin.

Syntynyt sommitelma leikattiin neljään osaan ja osien paikkaa vaihdettiin. Tämän jälkeen syntyneestä yhdistelmästä otetiin neljä kopiota, jotka liitetiin toisiinsa kiinni niin, että kuvio jatkui luontevasti. Hassusti tyhjäksi jääneet aukot täytin pikkulehdillä, jotka käänsin ylösalaisin saadakseni hassun jujun tapettikuviooni.


Syntyneestä raportista tehtiin kaksi eri väriversiota: positiivi ja negatiivi. Värittämiseen sai käyttää kolmea eri väriä. Minä päädyin värittämään kaikki lehdet keskenään samanvärisiksi säilyttääkseni yhtäläisyyden tunteen.

Tapettikuosista piti tehdä myös boordi. Tein kaksi, koska halusin kokeilla kumpi väritystapa toimisi paremmin.Itse pidän enemmän alemmasta, jossa tausta on väritetty.  (Samoin myös tapettien kohdalla)

Valmis tapetti oli tarkoitus siirtää lehdestä tms. löydettyyn  huonekuvaan. Lisäksi kuvaan piti liittää portaat. Olimme jo aiemmin saanet tehtäväksi hankkia porraskuvan. Oma porraskuvani ei kuitenkaan tulostunut tarpeeksi hyvännäköisenä joten päädyin etsimään sisustuslehdistä itselleni uuden porraskuvan. Porraskuvasta ei valitettavasti ole erillistä kuvaa, mutta valmiissa työssä portaat kuitenkin näkyvät.

Pienennetty ja osista kasattu tapetti valmiina käytettäväksi taustana. Tähän tilakuvasta leikatut huonekalut ja erilliset portaat oli tarkoitus liittää.






Valmis työ:

Siellä on myös ne portaat. Aika kiva siitä tuli. Löysin huonekalujen värimaailmaan sopivat portaatkin. kyllähän nuo huonekalut ehkä hivenen irrallisilta näyttävät, ainakin kamerakuvassa. Varsinaisessa työssä ne eivät ehkä ihan näin hyvin pomppaa irti taustastaan.



Tämä oli mielestäni mukava tehtävä. Ainoa inhottava juttu tässä oli se, että paperia meni hukkaan valtavasti. Aina otettiin uusia kopioita ja sitten vielä kopion kopioita. Ei ole kuitenkaan syytä hirmuiseen paperiroskahuoleen: Tykästyin tuohon mustavalkoiseen kopioon vaahteranlehdestä niin paljon, että keksin kyllä käyttöä ylimääräisille kopioille, joita tästä tehtävästä kertyi. (siitä ehkä joskus lisää kiertokulussa).

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Onpa taas upeita töitä!!! Tuli ihan hinku saada tuota keltavoittoista boordia omalle seinälle. Voin adoptoida niitä ylijäämiä :D

minna kirjoitti...

Hitsi, lahjoittaisin sulle vaikka kaiken, mutta tuskin a4:n levyinen suikale kopiopaperia on kauhean hehkeän näköistä keskellä seinää. (:

Täytyy mennä johonkin tapettifirmaan kuosiehdotuksen kanssa ja teettää ihan oikeaa boordia ja tapettia ;)